Het erfgoed van de wereld

Collectie - Gouden Munten Zeven Nieuwe Wereldwonderen

Wereldwonderen in 14-karaat goud

Het erfgoed van de wereld, geslagen op betaalbare gouden munten in 14-karaat goud. Dat is de fascinerende collectie "Zeven Nieuwe Wereldwonderen". De collectie bestaat uit zeven officiële gouden dollar munten. De kleine gouden munten tonen zeer gedetailleerd de zeven beroemde historische bouwwerken en gebieden die worden beschouwd als 'wereldwonder'. Daarbij zijn de munten in de hoogst mogelijke muntkwaliteit geslagen. Als u zich intekent op de collectie, dan ontvangt u zeer voordelig gouden munten van een superieure verzamelkwaliteit!

Wat is een wereldwonder?

Een wereldwonder is een benaming die we hanteren voor opmerkelijke natuurlijke en door de mens geconstrueerde bouwwerken of gebieden, die door diverse instanties of personen worden onderscheiden. De Zeven Wereldwonderen zijn een bekend gegeven. Dat zijn namelijk de zeven UNESCO-monumenten die zijn aangewezen als het belangrijkste erfgoed van de wereld.

Waarom zijn het “zeven” wereldwonderen?

Dit is ontstaan in de Griekse oudheid. Het getal zeven is een magisch getal. Zo kende men in de oudheid de Zeven planeten, Zeven wijzen, Rome werd gebouwd op zeven heuvels, zeven dagen in een week enz. Zo is ook het fenomeen de Zeven ‘Klassieke’ Wereldwonderen onstaan. Opvallend is dat de Zeven Klassieke Wereldwonderen allemaal binnen de grenzen van het rijk van Alexander de Grote vallen.

Zeven moderne wereldwonderen

Omdat de Zeven Klassieke Wereldwonderen vrijwel allemaal verdwenen zijn, heeft men besloten om nieuwe wereldwonderen te kiezen. In 2006 werd dit initiatief genomen om de Zeven Nieuwe Wereldwonderen te kiezen. Mensen over de hele wereld konden hun stem uitbrengen.

Een overzicht van de Nieuwe Wereldwonderen

  1. Chichén Itzá
  2. Colosseum
  3. Chinese Muur
  4. Machu Picchu
  5. Rotswoningen in Petra
  6. Taj Mahal

U kunt nu alle officiële gouden Herdenkingsmunten van de Zeven Nieuwe Wereldwonderen compleet verzamelen en thuis bewonderen. Wees er wel snel bij, want deze collectie is strikt gelimiteerd tot een oplage van 7.000 wereldwijd. Reserveer daarom direct uw eerste gouden munt uit deze collectie.

 Snelle levering

Munten die direct leverbaar zijn, worden binnen 1 tot 3 werkdagen geleverd.

 21 dagen op zicht

U ontvangt al uw zendingen 21 dagen geheel vrijblijvend op zicht. U zit nergens aan vast en verplicht uzelf tot niets.

 Lage verzendkosten

Wij vragen een bijdrage van € 3,95 voor de verzend- en verzekeringskosten. Deze kosten vervallen bij een automatische incasso.

 Eenvoudig betalen

U kunt veilig achteraf betalen met een automatische incasso. Ook kunt u het bedrag zelf overmaken.